luni, 17 ianuarie 2011

Moda strazii in primavara-vara 2011 trece prin Londra, Rio si Beirut

Punk britanic, exuberanta coloristica braziliana si stil militar libanez – aceasta este moda strazii in primavara-vara 2011, in viziunea designerilor de la Terminal-2 din Copenhaga.

Prezentarea de moda de la Terminal-2 a fost cea mai neobisnuita si spectaculoasa din ansamblul targurilor de la saptamana modei din Copenhaga, desfasurata in august. Pus in scena de stilistul Uffe Buchard, Terminal-2 Press Show a reprezentat viziunea acestuia privind tendintele in casual, denim si streetwear pentru vara lui 2011.

Organizatorii au ales pentru eveniment un loc puternic urban, cu influente post-moderniste, unde de fapt s-a tinut si targul propriu zis dedicat imbracamintei de strada, Terminal-2. S-a folosit un fost depozit de service pentru tramvaie si autobuze, transformat ca prin magie intr-un spatiu calduros si prietenos. Uffe Buchard a ilustrat tendintele internationale trecand prin trei metropole elegante, fiecare cu personalitatea sa, reflectata in cele din urma in vestimentatia modelelor.
Scopul a fost acela de a oferi audientei o experienta de moda inspirationala, folosind o atmosfera relaxata, cu focus pe viata strazii pentru a construe legatura perfecta dintre un eveniment si un show de moda. Asadar, SS 2011 pentru Terminal-2 este o calatorie prin Beirut, estul Londrei si Rio de Janeiro.
"Mi-a placut sa ma ocup de aceste show-uri pentru targuri, deoarece nu este vorba de viziunea unui singur designer. Pot sa lucrez la scara mai larga si sa-mi folosesc ideile in moda si stilul de viata la care aspiram cu totii pentru viitorul apropiat", spune Uffe Buchard de la Style Counsel. S-a lucrat cu modele tinere, din oras, si ar fi fost chiar pacat sa fie altfel, data fiind concentratia de oameni frumosi pe metrul patrat din capitala daneza.
 
La fiecare tendinta s-a facut o intrare separata, modelele au venit pana in fata scenei in autobuze tipice orasului reprezentat: Londra, Rio de Janeiro, Beirut. S-a defilat "free-style", lejer, cu sticla de suc, bere sau chiar o tigara in coltul gurii. S-a trecut de la blugi sfasiati si geci de piele care au adus din nou in atentie epoca grunge, la costume de baie colorate sau styling gen carnavalul de la Rio si in cele din urma modelele au defilat costumati ca pentru o furtuna de nisip, pe muzica cu influente arabesti.

La Terminal-2 au fost prezente branduri precum adidas, Andy Warhol, Birkenstock, Bibi Chemnitz, Creative Recreation, Dockers, Desigual, Dr. Martens, El Naturalista, Fornarina, Global Funk, Havaianas, Komodo, Les Temps Des Cerises, Levi Strauss si multe altele, inclusiv labeluri locale. 






sursa: www.fashionandbeauty.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu